Počas prvého júlového víkendu (1. – 3. júla 2022) sa uskutočnili v českých Pardubiciach až dva medzinárodné hokejbalové turnaje, pod spoločným názvom Alpha European cup. Jeden bol určený pre juniorov a druhý pre hráčov do 16 rokov.

Juniorského turnaja sa zúčastnilo šesť reprezentačných výberov – Česko U20, Česko U23, Švajčiarsko U20, Veľká Británia U20, Slovensko U23 a Slovensko U20. Na turnaji do 16 rokov hrali štyri družstvá, dve z Českej republiky, Veľká Británia a Slovensko.

V reprezentačnom výbere Slovensko U20 odohrali turnaj aj dvaja hráči nášho klubu z Popradu – Nikodém Šulík a Oliver Vojčík a rovnaký počet odohrali aj naši Piráti v reprezentačnom výbere do 16 rokov – Michal Rokos a Kristián Harabín.

Je potešiteľné konštatovať, že ako herne tak aj v štatistikách sa naši hráči dokázali presadiť. Potvrdili tak oprávnenosť svojej nominácie v reprezentačnom drese. Veríme, že táto úspešná misia našich hráčov v dresoch s dvojkrížom na hrudi otvorí reprezentačné brány aj pre ďalších našich hráčov, ktorí určite majú výkonnostne na to, aby reprezentovali našu krajinu.

Slovenský výber U20 na turnaji v základnej skupine vyhral tri zápasy a dva zápasy prehral. Hral potom proti Švajčiarsku zápas o tretie miesto, v ktorom zvíťazil po samostatných nájazdoch a tak si z Pardubíc slovenská reprezentácia do 20 rokov z náročného turnaja odviezli domov bronzové medaily.

Reprezentačný výber do 16 rokov vyhral dva zápasy a dva prehral a celkovo skončil na treťom mieste. Najdôležitejším faktom týchto zápasov bola zápasová prax s inými reprezentačnými výbermi.

K úspešnej reprezentácii nášho klubu našim hráčom v reprezentačnom drese Slovenska gratulujeme!

Štatistiky našich hráčov na turnaji v Pardubiciach: V drese U20 Oliver Vojčík strelil tri góly. Nikodém Šulík strelil jeden gól. Michal Rokos strelil v zápasoch U16 jeden gól a mal aj dve asistencie a Kristián Harabín strelil tri góly a na dva prihral.